This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Unable to activate iView device

Hello,

I'm having an issue when trying to activate my iView device.

It is a virtual machine on HyperV, I've used the ISO file to boot it.

I have access to the GUI but when I try to activate it with the serial number I got from the license schedule it tells me that it is not possible to activate it and asks to try again later.

It have access to the internet and also I did a firewall rule for it to make sure nothing is blocked but the problem persists.

I got this log from the CLI on the iView appliance but Im not sure what is going on.

Have anyone know what could it be the reason?



This thread was automatically locked due to age.
Parents
  • Hello John,

    Thank you for contacting our Sophos Community.

    I will send you a PM, please forward the licensing.logs 

     

    Regards,


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Hello John,

    I send you a PM, but it seems that you are being affected by NCR-2885 where new activations of iView are failing. 

    Please send me the details I asked via the PM.

    Regards,


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Hello John,

    Thank you for the Logs, so to confirm yes you are being affected by NCR-2885. Dev is currently investigating this, it seems like an issue with an expired certificate in iView. 

    We were able to confirm this after getting the logs from the licensing.log showend below. 

    # cd /log

    # cat licensing.log

    INFO May 04 16:47:26 [0]: --model = SIV
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --vendor = SO01
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --upgradeReqType = 1
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --upgradedFrom = 0
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --fwversion = 03.01.2.009
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --cert = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_SO.pem
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --token = Token-Id:SO-D5C052A8
    INFO May 04 16:47:26 [0]: --key = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_SO.key
    INFO May 04 16:47:26 [0]: URL : eu-prod-utm.soa.sophos.com/.../applianceactivation
    INFO May 04 16:47:28 [0]: response : {"errorCode":"ITSERVICELAYER_CLIENT_AUTHENTICATION_ERROR", "message":"IIS error: HTTP 403.0 - Forbidden", "statusCode": 403}
    ERROR May 04 16:47:28 [0]: Activation Failed...:)
    ERROR May 04 16:47:28 [0]: licensing_do_activation() : parsing failed...
    { "status": "500", "statusmessage": "Appliance Activation Failed" }


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Same here, installed iView version 3, get {"errorCode":"ITSERVICELAYER_CLIENT_AUTHENTICATION_ERROR", "message":"IIS error: HTTP 403.0 - Forbidden", "statusCode": 403} in licensing.log.

    Tested from iView console that PING to www.google.com.hk & 8.8.8.8 is OK.

  • Hello, everyone,

    I have the same problem.
    Can someone help me, please?

  • Hello news lalalala.

    The problem here is one of the certificates in the built version of iView has expired which is causing that forbidden status code.

    From yesterday there is a workaround available, which is basically installing a patch that contains the new certificates. 

    To get those applied please create a Ticket and reference NCR-2885. 

    After that please send me the Case ID, so I can follow the ticket status.

    Regards,


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Hello Sophos User1242,

    Thank you for contacting our community.

    The problem here is one of the certificates in the built version of iView has expired which is causing those new installations of iView fail.

    From yesterday there is a workaround available, which is basically installing a patch that contains the new certificates. 

    To get those applied please create a Ticket and reference NCR-2885 when you open the ticket.

    After that please send me the Case ID, so I can follow the ticket status.


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Hello 

     

    I have the same issue, how can i get an apply the patch?

    I have in home a XG86W that don´t have a internal disk so i can´t store the logs.

     

     

     

    Kind Regards

  • Hello Cesar,

    Please open a case with support, so we can schedule a remote session to get the patch applied. Once you get the Case ID send it to me via PM.

    Your XG will not hold the patch files, but it will be the iView device.

    Regards,


     
    Emmanuel (EmmoSophos)
    Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support VideosProduct Documentation  |  @SophosSupport  | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question use the 'Verify Answer' link.
  • Hi Emmanuel,

     

    I have the same issue

     

    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --requestType = 1
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --serial =
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --deviceid =
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --model = SIV
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --vendor = VM01
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --upgradeReqType = 1
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --upgradedFrom = 0
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --fwversion = 03.01.2.009
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --cert = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_VM.pem
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --token = Token-Id:
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --key = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_VM.key
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: URL : eu-prod-utm.soa.sophos.com/.../applianceactivation
    INFO      Jun 17 18:22:29 [0]: response : {"errorCode":"ITSERVICELAYER_CLIENT_AUTHENTICATION_ERROR", "message":"IIS error: HTTP 403.0 - Forbidden", "statusCode": 403}
    ERROR     Jun 17 18:22:29 [0]: Activation Failed...:)
    ERROR     Jun 17 18:22:29 [0]: licensing_do_activation() : parsing failed...

    I have created the following ticket:

    [#9948172] Web support query [#2885]

    I hope you can help me.

    Regards.

Reply
  • Hi Emmanuel,

     

    I have the same issue

     

    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --requestType = 1
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --serial =
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --deviceid =
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --model = SIV
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --vendor = VM01
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --upgradeReqType = 1
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --upgradedFrom = 0
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --fwversion = 03.01.2.009
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --cert = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_VM.pem
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --token = Token-Id:
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: --key = /_conf/staticfiles/certificate/licensing/mfgr_vendor_VM.key
    INFO      Jun 17 18:22:28 [0]: URL : eu-prod-utm.soa.sophos.com/.../applianceactivation
    INFO      Jun 17 18:22:29 [0]: response : {"errorCode":"ITSERVICELAYER_CLIENT_AUTHENTICATION_ERROR", "message":"IIS error: HTTP 403.0 - Forbidden", "statusCode": 403}
    ERROR     Jun 17 18:22:29 [0]: Activation Failed...:)
    ERROR     Jun 17 18:22:29 [0]: licensing_do_activation() : parsing failed...

    I have created the following ticket:

    [#9948172] Web support query [#2885]

    I hope you can help me.

    Regards.

Children