AP15 shows inactive after firmware update

FIXED:: see notes at bottom

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I am running a Sophos AP15 with UTM 9.  After a UTM update today the wireless did not come back online.  The light on the AP is solid orange (no blinking). The AP shows 'inactive' in the UTM console.  I have validated the cabling to the switch with another device.

The Wireless Protection Log contains this info

2020:09:23-18:00:48 fidos awed[4957]: [MASTER] access point firmware available: APX120:11.0.014-1 AP15C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b red20:1 RED15w:1 red60:1 AP100C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP100X:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP50:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP15:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP100:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP10:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP55C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b APX320:11.0.014-1 AP30:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP5:1 APX530:11.0.014-1 APX740:11.0.014-1 AP55:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b
2020:09:23-18:00:48 fidos awed[4957]: [MASTER] access point firmware available: APX120:11.0.014-1 AP15C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b red20:1 RED15w:1 red60:1 AP100C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP100X:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP50:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP15:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP100:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b AP10:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP55C:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b APX320:11.0.014-1 AP30:9500-wifi-88782b0d17-33af57b AP5:1 APX530:11.0.014-1 APX740:11.0.014-1 AP55:9500-wifi-0c67c7fe-33af57b
2020:09:23-18:03:10 fidos awed[4888]: [MASTER] new connection from 192.168.254.136:45799<30>Sep 23 18:03:10 awed[6261]: [A400242D6F109DC] AP15 from 192.168.254.136:45799 identified as A400242D6F109DC
2020:09:23-18:03:10 fidos awed[6261]: [A400242D6F109DC] (Re-)loaded identity and/or configuration
2020:09:23-18:03:09 A400242D6F109DC aweclient[922]: Cloudclient not found on ubus.
2020:09:23-18:03:14 fidos awed[6261]: [A400242D6F109DC] sent firmware /etc/wireless/firmware/AP15.uimage to device, releasing connection.
2020:09:23-18:03:16 A400242D6F109DC aweclient[922]: aweclient.c (394) Writing firmware to '/dev/mtdblock4'.
2020:09:23-18:43:47 fidos awed[4888]: [MASTER] start processing configuration change
2020:09:23-18:43:47 fidos awed[4888]: [MASTER] AP A400242D6F109DC: Configuration change detected
2020:09:23-18:43:47 fidos awed[4888]: [MASTER] end processing configuration change
The entries with timestamp 18:43:47 correlate with me clicking around in the console trying to reset the device.
It seems like the firmware update failed but I can't find a method to roll it back to the old firmware or reset it.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FIXED:
I had initially skipped past the flashtool after seeing other posts saying it wasn't compatible with the AP15.  However it appears ap15 support has been added since then, and using the flashtool with these directions restored my AP to functional state support.sophos.com/.../KB-000039314


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ FIXED: I had initially skipped past the flashtool after seeing other posts saying it wasn't compatible with the AP15. However it appears ap15 support has been added since then, and using the flashtool with these directions restored my AP to functional state https://support.sophos.com/support/s/article/KB-000039314?c__displayLanguage=en_US
[edited by: Jeremy Land at 11:23 PM (GMT -7) on 23 Sep 2020]