This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Extremy slow internet speed

Hi

I have a new Sophos XG115 without any firewall rule besides the default one, with a basic license, default webfilters and no IPS activated. It is connected to a router and to a internal switch. Both interfaces have 1000 Mbps - Full Duplex Auto-negotiated. When I make a speed test I'm at around 30 Mbps Up and Down. But when I try to open a website, it takes 15 seconds or more. Before we set up the firewall it was much faster. Also over the old WLAN, who is not behind the firewall it is much faster as well.

Any idea what could cause that?



This thread was automatically locked due to age.
Parents
  • Nino, Are you replacing a previous appliance with same ip? Check if av patterns inside XG are updated. Regards
  • Hi Iferrara

    Thanks for your reply!

    No they didn't have a firewall before. They are very small and basically just wanted something to provide a seperated access to the internet in case they want to sublet a part of their office.

    I updated the definitions from 8.x to 9.x. I will make some performance tests tomorrow.

  • Hi Nino,

    please try running two speed tests from different devices at the same time. This might be just require disabling some of the IPS functions.

    Also check you IPS -> DoS tab and see what results are displayed against which IPS function.

    Ian

     
    V18.5.x - e3-1225v5 6gb ram with 4 ports - 20w. 
    If a post solves your question use the 'This helped me' link.
Reply
  • Hi Nino,

    please try running two speed tests from different devices at the same time. This might be just require disabling some of the IPS functions.

    Also check you IPS -> DoS tab and see what results are displayed against which IPS function.

    Ian

     
    V18.5.x - e3-1225v5 6gb ram with 4 ports - 20w. 
    If a post solves your question use the 'This helped me' link.
Children