Android Geräte können nicht im SSP registriert werden

Hallo zusammen,

ich kann seit heute keine Android Geräte mehr über das SSP registrieren. Es kommt am Ende immer die Meldung "Registrierung eines neuen Geräts fehlgeschlagen."

Apple Geräte sind weiterhin kein Problem. In Sophos Central steht unter den Aufträgen "Registrierung -> Endgültig fehlgeschlagen". Ich habe alle Richtlinien und Pakete neu angelegt aber nichts funktioniert mehr.

Hatte das schon mal jemand oder kann mir vielleicht weiter helfen :( ??

 

Danke im Voraus!!

  • Als Info noch: Mit einer Arbeitsprofil-Richtlinie geht es, ich möchte aber eine Geräterichtline!

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Is this happening for all Android Devices? Could you please check if the same device exists in your list of devices shown in the SSP and perform a "Reconfiguration" task for that device. Check if the device exists and delete the already existing device. Afterwards, perform the registration process on the current device again.

  • In reply to Shweta:

    Hello  

    thank you for your quick answer. Yes it happens to all Android devices. When it has finished configuring in the SSP it also will be shown in the list of devices in the Central Admin but the point "Registration" is not finished. I deleted the device several time and tried to reconfigurate it afterwards, but no success.

    It now works with a work profile policy (I dont know why) but I need it running with a device policy.

     

    Best regards and thanks for any help :)

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Would you please check this thread and see if it helps you with the issue you are facing? If you are still facing the issue, please share the error screenshot. 

  • In reply to Shweta:

    Hi  

    thanks for your answer. I checked the thread you send me but I have done all things right and still having the problem :(

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Would you please set the maximum number of devices to "none" and check whether registration now works or not?

  • In reply to Jasmin:

    Hello @Jasmin,

    it alreday is set to "none".

    Regards,

    Maurice

     

    EDIT: Sorry it was set to "Unlimited". Now it changed it to "none", but now the button in the SSP is greyed out and I can not register a new device (what is ok with this setting).

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Thank you for the clarification. I just asked that as the screenshot mentioned in your message shows unlimited.

    I'll discuss this with our product specialist and will contact you.

  • In reply to Jasmin:

    Thank you  for your quick answer as it is getting urgent to register new android devices!!

     

    Maurice

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Would you please suggest how many devices are assigned to the single user? Also, have you assigned any devices apart from that to the same user?

    As there is a limitation of user assignment in the Android. Maximum 10 devices can be assigned to the same user.

  • In reply to Jasmin:

    Hey  

    at the moment the user I try the MDM enrollment has 4 devices assigned in summary. Is it possible, that with all my tries I have reached a "limit" of 10 Android devices? Could be, because I tried some things, enrolled the device an deleted it several times, that I can not register more android devices to this user? Can I delete the assignments?

  • In reply to Maurice Künzler:

     

    Tried it with another user, also not able to enroll the device :(

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi  

    Would you please confirm the priority under Self Service Portal configurations page, you can use the arrow icons next to a configuration? I will also check this with our escalation team for further troubleshooting steps. 

  • In reply to Shweta:

    Hello  

    did you mean the arrow I clicked on in the screenshot? 

  • In reply to Maurice Künzler:

    Hi Maurice,

    what exactly are the tasks which have you configured in the task bundle configured for the Self Service Portal?

    Also, are you starting the Android Enterprise device owner enrollment process on a Factory reset device?

    If you want to set up a device with the Android Enterprise Device Owner mode you have to factory reset it.
    Then, when asked for a Google account you enter afw#sophos (assuming you have configured Android Enterprise Managed Play account scenario).

    When doing that, the Sophos Mobile Control client is installed and you should be able to scan the QR code.

    In addition, it would be interesting what the details within the failed enrollment task is showing.

    Best regards

    Stefan