This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

New Ethernet Interface reports error on UTM

Using 9.705-7

Trying to move away from a DSL connection on Eth1 to an Ethernet connection.

Even when I shut down the DSL line, I cannot configure a straight ethernet connection on Eth1 - just throws up an error on Save

Interface type requires exclusive access to the network interface

I have looked and cannot find anything in the current search specific to this exact query.

Anyone any ideas?

Nick



This thread was automatically locked due to age.
  • Hi Nick,

    Do you also have a VLAN Interface defined on eth1?

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
  • Shouldn't need to, have dual NICs so eth0 is Lan and eth1 should just be Ethernet or at least that is my understanding.

  • Please show a picture of the 'Interfaces' tab, Nick.

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
  • Hi Bob

    Sorry about the delay - been away for a few days - screen shot below.  

    Now I know currently the External (WAN) is showinf UP and obviously on, however the same  red error message is received, even if I toggle that 'off'. unplug the modem, and reboot my Sophos UTM so that the NIC card cannot possible detect anything present. 

  • I'm even later, Nick!  Visiting family and turning cranks. ;-)

    Yes, you'll need to delete the "Draytek" interface definition.

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA