This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

PLEX indirect connection in local network

Hy!

Recently i changed my home router to a home utm. Everything is fine but my TV native plex app connect to my server is indirect.

What causes this?



This thread was automatically locked due to age.
Parents Reply Children
  • I've turned back on web filtering and tried what you've wrote me but still is indirect mode

  • If you're on the same Ethernet segment with the server, Svigelj, my impression is that you shouldn't be having this problem.  Which devices are where in relation to the UTM?

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
  • I have a Windows Server 2012 R2 with Plex server on it.

    I use my laptop plex media player client and the problem is same as on the tv where the connection is indirect, when i use the web player in the browser everything is fine.

  • We still don't know what your network topology is, Svigelj.

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
  • My modem connects to my sophos router and the sophos connect to the internet via PPPOE the utm is connected to a cisco 2960S switch and the end devices connect to this switch.

    I added a NAT rule for plex and an automatic firewall rule.