Sophos XG Firewall - License activation unavailable (error XG-00151). See KB-000043485 for the latest updates.

Sophos XG- Firmware install

Hello,

for the 2nd time my RMA XG430 firewall was delivered with a different firmware to my existing firewall from the HA pair

I now need to update the new firewall to 9.706-9. 
can you please supply a download location for me to get the update and also the process for installing onto the new firewall. 
Thank you,

Darren

Parents
  • Haigh Darren and welcome to the Sophos User Communities!

    It's confusing that you say an XG430 but need a UTM firmware version.  Assuming the X was a mis-type, here's what I give my clients:

       1. If needed, do a quick, temporary install so that the new device can download Up2Dates.
       2. Apply the Up2Dates to the same version as the current unit, do a factory reset and shutdown.
       3. On the current UTM in use, on the 'Configuration' tab of 'High Availability':
           a. Disable and then enable Hot-Standby
           b. Select eth3 as the Sync NIC
           c. Configure it as Node_1
           d. Enter an encryption key (I've never found a need to remember it)
           e. Select 'Enable automatic configuration of new devices'
           f. I prefer to use 'Preferred Master: None' and 'Backup interface: Internal'
       4. Cable eth3 to eth3 on the new device.
       5. Cable all of the other NICs exactly as they are on the original UTM.
       6. Power up the new device and wait for the good news. Wink

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
Reply
  • Haigh Darren and welcome to the Sophos User Communities!

    It's confusing that you say an XG430 but need a UTM firmware version.  Assuming the X was a mis-type, here's what I give my clients:

       1. If needed, do a quick, temporary install so that the new device can download Up2Dates.
       2. Apply the Up2Dates to the same version as the current unit, do a factory reset and shutdown.
       3. On the current UTM in use, on the 'Configuration' tab of 'High Availability':
           a. Disable and then enable Hot-Standby
           b. Select eth3 as the Sync NIC
           c. Configure it as Node_1
           d. Enter an encryption key (I've never found a need to remember it)
           e. Select 'Enable automatic configuration of new devices'
           f. I prefer to use 'Preferred Master: None' and 'Backup interface: Internal'
       4. Cable eth3 to eth3 on the new device.
       5. Cable all of the other NICs exactly as they are on the original UTM.
       6. Power up the new device and wait for the good news. Wink

    Cheers - Bob

     
    Sophos UTM Community Moderator
    Sophos Certified Architect - UTM
    Sophos Certified Engineer - XG
    Gold Solution Partner since 2005
    MediaSoft, Inc. USA
Children
No Data