This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Why XG asks not configured DNS servers?

Hi,

noticed this behavior:
- XG configured for 3 DNS servers
- on upstream device only those 3 DNS servers are allowed for XG
- occasionally XG sends DNS request to many other DNS servers and these are denied by upstream device
- issue on 18.5.1 and actual 18.5.2 too (observed that on prior versions too)
- XG running as MTA and web proxy only

- when looking to such requests, that were PTR queries only

Not sure what triggers this behavior during operation.

I was able to replicate this behavior when cable was plugged out and then back in to the device.



This thread was automatically locked due to age.
Parents
  • Hi Tomas,

    do you block you internal devices from sending DNS requests? I have some device and some applications that ignore the PC/MAC DNS settings, they do eventually fall back to the device DNS settings.

    Ian

    XG115W - v19.0.1 mr-1 - Home

    1225v5 6gb ram, SSID, 4 NICs 20w - v19 EAP - on holiday.

    If a post solves your question please use the 'Verify Answer' button.

  • Check the logviewer, if you find the root cause of those connections. Who actually building up those connections. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • I do not know what is triggering it and haven't found anything specific. Today I started seeing the logs after I logged in to GUI to check logs. As I wrote above, even interface down/up can trigger that.

    Noticed too that sometimes it takes few hours of such logs, sometimes just minutes.
    To stop these logs I go in GUI to DNS page and 'apply' the settings again (no change at all).

  • As noted, it was just about PTR queries

Reply Children