This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

Why XG asks not configured DNS servers?

Hi,

noticed this behavior:
- XG configured for 3 DNS servers
- on upstream device only those 3 DNS servers are allowed for XG
- occasionally XG sends DNS request to many other DNS servers and these are denied by upstream device
- issue on 18.5.1 and actual 18.5.2 too (observed that on prior versions too)
- XG running as MTA and web proxy only

- when looking to such requests, that were PTR queries only

Not sure what triggers this behavior during operation.

I was able to replicate this behavior when cable was plugged out and then back in to the device.



This thread was automatically locked due to age.
Parents
  • Hi Tomas,

    do you block you internal devices from sending DNS requests? I have some device and some applications that ignore the PC/MAC DNS settings, they do eventually fall back to the device DNS settings.

    Ian

    XG115W - v19 GA - Home

    1225v5 6gb ram, SSID, 4 NICs 20w - v19 EAP - on holiday.

    If a post solves your question please use the 'Verify Answer' button.

Reply
  • Hi Tomas,

    do you block you internal devices from sending DNS requests? I have some device and some applications that ignore the PC/MAC DNS settings, they do eventually fall back to the device DNS settings.

    Ian

    XG115W - v19 GA - Home

    1225v5 6gb ram, SSID, 4 NICs 20w - v19 EAP - on holiday.

    If a post solves your question please use the 'Verify Answer' button.

Children