This discussion has been locked.
You can no longer post new replies to this discussion. If you have a question you can start a new discussion

XG Firewall v18 MR-4: Feedback and experiences

New Thread to cover changes / feedback / experiences. 

"Old" MR3 Thread: https://community.sophos.com/xg-firewall/f/discussions/123403/xg-firewall-v18-mr-3-feedback-and-experiences

Release Notes: https://community.sophos.com/xg-firewall/b/blog/posts/xg-firewall-v18-mr4-is-now-available



This thread was automatically locked due to age.
  • Try this: console> system ha disable

    This should be improved in MR4, but you are not on MR3. Seems like something broken in the process of stopping the HA. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • Hi Lucar Toni and others,

    I have installed mr-4 and not had a iMAPS failure which is good. I can now investigate why the XG likes my CA when scanning iMAPS but fails the scanning of the SMTPS. The issue applies to two different ISP mail accounts. The ISPs are not related and use different hardware.

    Ian

    XG115W - v19.5 GA - Home

    Test machine - Asus P10S-i E3-1225v5, 6gb, 4 intel NICs, v19.5 GA

    If a post solves your question please use the 'Verify Answer' button.

  • thanks fort that, now here's a conundrum, I ran the command and it states that 'HA is already disabled' even though I have the screen shot above!

    XG & UTM Architect (Systems: XG v18 & UTM 9.7 - Virtual, HW & SW)
    Curious enough to take it apart, skilled enough to put it back together, Clever enough to hide the extra parts when I'm Done!

  • There is a Bug ID resolved in MR4, which explains this. The disable HA option sometimes did not clear all the configuration of both units. Hence it stock in this undefined status. If you upgrade to MR4 both, it should be resolved. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • they are both upgraded to MR4, I am going through a rebuild.

    luckily my setup is quite simple

    XG & UTM Architect (Systems: XG v18 & UTM 9.7 - Virtual, HW & SW)
    Curious enough to take it apart, skilled enough to put it back together, Clever enough to hide the extra parts when I'm Done!

  • Can you create a own Thread about this issue in MR4? Otherwise this will overload this thread. Please link the new thread here. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • Hi,


    I can't download the iOS IPSec configuration file in XGv18 MR4.
    1.Login to the User Portal. 
    2. Click Download File(Apple iOS IPsec VPN client configuration)
    3. The User Portal login screen will appear again.

    Yoshi

  • As far as i know, this is still a unresolved issue. Bug ID: NC-64758

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • Dear LuCar Toni,

    Thanks for your reply.

    Regards,

    Yoshi

  • I have created this thread for continuation of my issue

    community.sophos.com/.../unable-to-update-to-v18-mr4

    Thanks 

    XG & UTM Architect (Systems: XG v18 & UTM 9.7 - Virtual, HW & SW)
    Curious enough to take it apart, skilled enough to put it back together, Clever enough to hide the extra parts when I'm Done!