SSL-VPN

Dear all,

I am not able to connect my Internal Network through SSL-VPN can someone help me where the Problem is?

here is the log file 

Mon Nov 01 16:28:11 2021 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Mon Nov 01 16:28:11 2021 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]192.168.10.2:8443 [nonblock]
Mon Nov 01 16:28:11 2021 MANAGEMENT: >STATE:1635780491,TCP_CONNECT,,,,,,
Mon Nov 01 16:28:12 2021 TCP connection established with [AF_INET]192.168.10.2:8443
Mon Nov 01 16:28:12 2021 TCPv4_CLIENT link local: [undef]
Mon Nov 01 16:28:12 2021 TCPv4_CLIENT link remote: [AF_INET]192.168.10.2:8443
Mon Nov 01 16:28:12 2021 MANAGEMENT: >STATE:1635780492,WAIT,,,,,,
Mon Nov 01 16:28:12 2021 MANAGEMENT: >STATE:1635780492,AUTH,,,,,,
Mon Nov 01 16:28:12 2021 TLS: Initial packet from [AF_INET]192.168.10.2:8443, sid=76a04405 ce282c32
Mon Nov 01 16:28:12 2021 VERIFY OK: depth=1, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Default_CA_IhUBaUk0QMxUMzm, emailAddress=na@example.com
Mon Nov 01 16:28:12 2021 VERIFY X509NAME OK: C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_Msmuj2KJdzamsAo, emailAddress=na@example.com
Mon Nov 01 16:28:12 2021 VERIFY OK: depth=0, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_Msmuj2KJdzamsAo, emailAddress=na@example.com
Mon Nov 01 16:28:13 2021 Connection reset, restarting [0]
Mon Nov 01 16:28:13 2021 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
Mon Nov 01 16:28:13 2021 MANAGEMENT: >STATE:1635780493,RECONNECTING,connection-reset,,,,,
Mon Nov 01 16:28:13 2021 Restart pause, 5 second(s)



Added TAGs
[edited by: emmosophos at 5:53 PM (GMT -7) on 1 Nov 2021]

Top Replies

  • Hi Yash, 

    do you have the possibility to check my sophos SSL-VPN setting though the remote session?

    Regards

    Nazir

  • Hi ,

    Please change the port back to 8443.

    Check tcpdump on XG by following the below steps.

    ==> Login to SSH > 4. Device Console

    console> tcpdump 'port 8443

    Connect SSL VPN client and check if you see any incoming packets on the firewall or not. Ensure that you've installed the latest user configuration file.

    Thanks,
    Yash Kothari
    Global Community Support Engineer | Sophos Technical Support
    Sophos Support Videos | Product Documentation | @SophosSupport | Sign up for SMS Alerts
    If a post solves your question, use the 'Verify Answer' link.
  • Hi Yash, 

    I have connected with SSH but looks there is no connection see below also in Firewall Roll I see also no data exchange.

    Regards

    Nazir

    VPN connection on UDP Protocol 

    Tue Nov 09 22:07:29 2021 Restart pause, 2 second (s)
    Tue Nov 09 22:07:31 2021 Socket Buffers: R = [65536-> 65536] S = [65536-> 65536]
    Tue Nov 09 22:07:31 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492051, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:07:42 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492062, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 UDPv4 link local: [undef]
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 UDPv4 link remote: [AF_INET] 80.145.240.133:8443
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 SIGHUP [hard, init_instance] received, process restarting
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492068, RECONNECTING, init_instance ,,,,,
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 OpenVPN 2.3.8 i686-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [IPv6] built on Jul 3 2017
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 library versions: OpenSSL 1.0.2l 25 May 2017, LZO 2.09
    Tue Nov 09 22:07:48 2021 Restart pause, 2 second (s)
    Tue Nov 09 22:07:50 2021 Socket Buffers: R = [65536-> 65536] S = [65536-> 65536]
    Tue Nov 09 22:07:50 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492070, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:07:50 2021 RESOLVE: Cannot resolve host address: starroute.ddns.net: The specified host is unknown.
    Tue Nov 09 22:07:50 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492070, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:07:50 2021 RESOLVE: Cannot resolve host address: starroute.ddns.net: The specified host is unknown.
    Tue Nov 09 22:07:58 2021 UDPv4 link local: [undef]
    Tue Nov 09 22:07:58 2021 UDPv4 link remote: [AF_INET] 80.145.240.133:8443
    Tue Nov 09 22:07:58 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492078, WAIT ,,,,,

    VPN connection on TCP Protocol 

    Tue Nov 09 22:13:37 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492417, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:13:37 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492417, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:13:47 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:13:52 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492432, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:13:52 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492432, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:03 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:14:08 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492448, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:08 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492448, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:18 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:14:23 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492463, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:23 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492463, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:33 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:14:38 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492478, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:39 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492479, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:49 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:14:54 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492494, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:14:54 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492494, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:04 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:15:09 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492509, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:09 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492509, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:19 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:15:24 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492524, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:24 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492524, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:34 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:15:39 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492539, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:40 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492540, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:50 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:15:55 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492555, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:15:55 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492555, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:05 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:16:10 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492570, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:10 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492570, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:20 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:16:25 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492585, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:25 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492585, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:35 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to find a drive in a directory on a JOIN-assigned drive to be assigned with SUBST.
    Tue Nov 09 22:16:40 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492600, RESOLVE ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:40 2021 MANAGEMENT:> STATE: 1636492600, TCP_CONNECT ,,,,,,
    Tue Nov 09 22:16:50 2021 TCP: connect to [AF_INET] 80.145.240.133:8443 failed, will try again in 5 seconds: The system tried to connect to a directory on a JOIN

  • Hallo 

    I am still not able to connect SSL VPN can you advice me where the problem can be ?

    Sat Nov 13 22:06:39 2021 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
    Sat Nov 13 22:06:39 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837599,RESOLVE,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:42 2021 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]79.226.58.37:8443 [nonblock]
    Sat Nov 13 22:06:42 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837602,TCP_CONNECT,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 TCP connection established with [AF_INET]79.226.58.37:8443
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 TCPv4_CLIENT link local: [undef]
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 TCPv4_CLIENT link remote: [AF_INET]79.226.58.37:8443
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837603,WAIT,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837603,AUTH,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 TLS: Initial packet from [AF_INET]79.226.58.37:8443, sid=88b6fc8d e50d8b66
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 VERIFY OK: depth=1, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Default_CA_IhUBaUk0QMxUMzm, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 VERIFY X509NAME OK: C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_0iexzAaWfiuMl7H, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 VERIFY OK: depth=0, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_0iexzAaWfiuMl7H, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 Connection reset, restarting [0]
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837603,RECONNECTING,connection-reset,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:43 2021 Restart pause, 5 second(s)
    Sat Nov 13 22:06:48 2021 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
    Sat Nov 13 22:06:48 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837608,RESOLVE,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:48 2021 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]79.226.58.37:8443 [nonblock]
    Sat Nov 13 22:06:48 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837608,TCP_CONNECT,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 TCP connection established with [AF_INET]79.226.58.37:8443
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 TCPv4_CLIENT link local: [undef]
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 TCPv4_CLIENT link remote: [AF_INET]79.226.58.37:8443
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837609,WAIT,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837609,AUTH,,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 TLS: Initial packet from [AF_INET]79.226.58.37:8443, sid=da4925a5 69b97a5f
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 VERIFY OK: depth=1, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Default_CA_IhUBaUk0QMxUMzm, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 VERIFY X509NAME OK: C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_0iexzAaWfiuMl7H, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:49 2021 VERIFY OK: depth=0, C=NA, ST=NA, L=NA, O=NA, OU=NA, CN=Appliance_Certificate_0iexzAaWfiuMl7H, emailAddress=na@example.com
    Sat Nov 13 22:06:50 2021 Connection reset, restarting [0]
    Sat Nov 13 22:06:50 2021 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
    Sat Nov 13 22:06:50 2021 MANAGEMENT: >STATE:1636837610,RECONNECTING,connection-reset,,,,,
    Sat Nov 13 22:06:50 2021 Restart pause, 5 second(s)

    Regards

    Nazir

  • Hello Nazir,

    can you give us a screenshot of your LANCOM configuration regarding the port-forwarding?

    Mit freundlichem Gruß, Regards from Germany,

    Philipp Rusch

    New Vision GmbH, Germany
    Sophos Silver-Partner

    If a post solves your question please use the 'Verify Answer' button.

  • Hello Philipp, 

    thank you from your answer, below you can see my port-forwarding in Lancom Router as well my Lancom WAN and LAN configuration 

    192.168.10.2 ist my sophos-firewall wan-port.

    Regards

    Nazir