Let's encrypt certificate woes - "Certificate authority: Invalid or not installed"

Too many cooks and something has become messy with certificates on our XG and I need some help to get this sorted.

(SFOS 18.0.5 MR-5-Build586) virtual

Trying to upload a pfx-certificate generated by our certbot gives the dreaded red X. Mousing over the red X it says: 

Certificate authority: Invalid or not installed
Issuer /C=US/O=Let's Encrypt/CN=R3

When I sort "Certificate Authorities" on "Type" I find the following certificates "Uploaded":

Name
Subject
Valid from
Valid until
Type
Manage
lets-encrypt-r3
/C=US/O=Let's Encrypt/CN=R3
2020-09-04
2025-09-15
Uploaded
admin7_CA_60F4B3F1
/C=US/O=Let's Encrypt/CN=R3
2020-09-04
2025-09-15
Uploaded
admin_CA_6075D377
/C=US/O=Let's Encrypt/CN=R3
2020-10-07
2021-09-29
Uploaded
LetsEncrypt
/C=US/O=Let's Encrypt/CN=Let's Encrypt Authority X3
2016-10-06
2021-10-06
Uploaded

I have opened a support-case regarding this and they did the same as I tried....we took a backup, deleted all the above except the first one. Then downloaded and updated the first one with this:

https://letsencrypt.org/certs/lets-encrypt-r3.pem

Then we tried to reupload the certificate, but it still gave the same message.

Support imported the pfx on my computer:

Support then uploaded some ISRG root certificate under "Certificate Authorities" but this rendered ALL the uploaded certificates unusable and we had to restore backup.

Support kinda gave up - took my certificate and tested this in a "lab" - they say they were able to upload the certificate (with no red X) and they sent me a .cer-file they told me to use, but it also gives the same message.

Anyone please help?



Added TAGs
[edited by: emmosophos at 6:44 PM (GMT -8) on 6 Jan 2022]
Parents Reply Children
No Data