Inactivated VPN Tunnels shown as "Down" in Dashboard - WHY?

We have about 9 Tunnels from our site to different other locations.

From time to time some tunnels are intentionally(!) deactivated for maintenance or other reasons.

WHY does this color the Control Center icon yellow, indicating there is an error?

ALL intended(!) tunnels are up, so the indicator icon should be GREEN.

Any ideas regarding a good reason for this behaviour ?



Edited TAGs
[edited by: emmosophos at 5:35 PM (GMT -7) on 22 Jul 2021]
Parents
  • Actually this was the case back in the day but was changed to reflect the current behavior. Plenty of administrator complained about the fact, that the tunnel was "deactivated" and the webadmin showed "everything is fine". So Sophos changed this to "If a tunnel is created, but not used, this is a fault status". 

    I guess this is some sort of a preferential thing. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

Reply
  • Actually this was the case back in the day but was changed to reflect the current behavior. Plenty of administrator complained about the fact, that the tunnel was "deactivated" and the webadmin showed "everything is fine". So Sophos changed this to "If a tunnel is created, but not used, this is a fault status". 

    I guess this is some sort of a preferential thing. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

Children