Heartbeat authentication failed : username without domain name maybe the cause- Live users disappear but still connected to vpn

Hello,

we use the SSLVPN authentication to apply different rules for users and the heartbeat to have the synced security.

Sometimes the user still connected to the VPN but not visible in the live user, in this case the rules with match known user not work! He need to reconnect the vpn to be visible again.

I found on the log a lot of error in the authentication tab related to heartbeat. All heartbeat have the status FAILED. 

If i compare with SSLVPN, the @domain is visible and the authentication work fine. 

For the problematic user, we can see the logout in the log but on the desktop ,the vpn still connected ! 

Any idea why the heartbeat doesn't return the domain? Could be the cause of my problem? Thank you



Edited and Added TAGs
[edited by: emmosophos at 12:38 AM (GMT -7) on 24 Apr 2021]
Parents Reply Children
  • Hi ,

    I need to wait the next event to check in access&***;log, i will check today.

    For VPN no we just use the AD authentication but when a user is connected using ssl, the authentication is SSL VPN but thought the AD. Some rules are created by using users

    To avoid to have 2 authentication with STAS and SSLVPN for the same IP i added the subnet of the SSLVPN to the excluse subnet in STAS. 

    But i have a lot of error for heartbeat in authentication TAB, for me i don't have any problem to use only the heartbeat for authentication of this user but how can i solve the error with heartbeat authentication? Why there is a lot of error? (Only error, never it's ok for heartbeat)

    Thank you

  • Heartbeat uses a different auth method. The endpoint will strip the SAMAccountname and the used Domain and send it to the XG.

    XG will look for a matching AD Server for this particular Domain.

    If you are using .local internally but the endpoint strips .com, this causes this problem. 

    If the Logviewer shows a Auth error because of no finding AD Server, this could be the issue. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • Hi,

    The AD server working well and as i shown the authentication with VPN or STAS work fine. Why not with heartbeat? 

  • Please show your Logviewer screenshot of those failed logins. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • Seems like this user cannot be authenticated vs any AD configured in XG. Compared to the SSLVPN authentication, do you see a difference? in the Domain or something like that. 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • For SSLVPN i configured it in authentication/service and select all AD Server, for heartbeat i don't found any option to change or configure. I don't understand why it can't have a successful authentication it's the same user and same server. 

  • XG tries your username (SAMAccountname) and fires it against all AD server, you configured on XG. Seems like 3 different AD Server are configured. 

    It is important to notice the used domain on the XG in AD Servers. This will be attached and used against this AD server. Seems like this does not work. 

    Looking at SSLVPN, it looks like it uses a UPN (Accountname + domain + top level domain). 

    __________________________________________________________________________________________________________________

  • We have one domain with multiple subdomain it's why we have multiples AD servers. I need to use all AD in my case. It's working fine for SSL, why not for heartbeat? I assume that when you connect using sslvpn, XG will try all AD server..  

  • It seems like the user use the sub domain, which is not created on the XG? 

    __________________________________________________________________________________________________________________