DHCP lease renews every minute - inactiv access point

We have the following problem with a XG85w and a Sophos AP55.

The ap connects to the firewall -> Receives an IP via DHCP -> Is listed and can also be added via wireless protection -> But the AP will only appear as inactive on the firewall.

- the cables / port have already been replaced / switched  
- the ap connects to the internet and packets are coming back

The AP is always pingable always for the same timeperiod ~ 35 seconds , then it stops for about 1 minute and continues like this all the time.

This is the awed.log output:

2017-09-22 14:10:49 WARN -------------------------------------------------------
2017-09-22 14:10:49 Use of uninitialized value $type in substitution (s///) at /</bin/awed>WP_connected_clients.pm line 625.
2017-09-22 14:10:49 1 WP_connected_clients::getCurrentWirelessStats
2017-09-22 14:10:49 2 WP_connected_clients::appendAweLocalStats
2017-09-22 14:10:49 3 WP_connected_clients::write_stats
2017-09-22 14:10:49 WARN -------------------------------------------------------
2017-09-22 14:10:49 Use of uninitialized value in string eq at /</bin/awed>WP_connected_clients.pm line 151.
2017-09-22 14:10:49 1 WP_connected_clients::appendAweLocalStats
2017-09-22 14:10:49 2 WP_connected_clients::write_stats
2017-09-22 14:10:54 [MASTER] new connection from 10.13.x.x:55498
2017-09-22 14:10:54 [A40048C12xxxxxx] AP55 from 10.13.x.x:55498 identified as A40048C12xxxxxx
2017-09-22 14:10:54 Could not read from file '/tmp/awed/A40048C12xxxxxx.pid': No such file or directory
2017-09-22 14:10:54 [A40048C12xxxxxx] (Re-)loaded identity and/or configuration
2017-09-22 14:10:54 [A40048C12xxxxxx] device sends DEV2ASG_INITIALCONTACT twice, dropping.
2017-09-22 14:10:54 [MASTER] new connection from 10.13.x.x:55500
2017-09-22 14:10:54 [Unknown] new AP detected, adding to system. ID:A40048C12xxxxxx Model:AP55 Version:9400-wifi-d2df141-1cbe58a LAN_MAC:00:1a:8c:X:X:X WIFI_MAC:00:1a:8c:X:X:X Max SSIDS:8 TX Power Control:1 DFS:1
2017-09-22 14:10:57 [MASTER] Updated AP A40048C12xxxxxx in DB successfully.
2017-09-22 14:11:00 [MASTER] new connection from 10.13.x.x:55502
2017-09-22 14:11:00 [MASTER] start processing configuration change
pid(2246) :send_data_to_listener: sent time 'Fri Sep 22 14:10:54 2017
'
pid(2246) :receive_data_from_listener: recvfrom error 'Interrupted system call'
__exec_opcode: cannot receive data form the listener

execute_command_tcp: read(): Interrupted system call
2017-09-22 14:11:05 [MASTER] AP A40048C12xxxxxx: Local metadata updated
2017-09-22 14:11:05 [MASTER] AP A40048C12xxxxxx: Configuration change detected
2017-09-22 14:11:05 [MASTER] end processing configuration change
2017-09-22 14:11:21 WARN -------------------------------------------------------
2017-09-22 14:11:21 Use of uninitialized value $type in substitution (s///) at /</bin/awed>WP_connected_clients.pm line 625.
2017-09-22 14:11:21 1 WP_connected_clients::getCurrentWirelessStats
2017-09-22 14:11:21 2 WP_connected_clients::appendAweLocalStats
2017-09-22 14:11:21 3 WP_connected_clients::write_stats
2017-09-22 14:11:21 WARN -------------------------------------------------------
2017-09-22 14:11:21 Use of uninitialized value in string eq at /</bin/awed>WP_connected_clients.pm line 151.
2017-09-22 14:11:21 1 WP_connected_clients::appendAweLocalStats
2017-09-22 14:11:21 2 WP_connected_clients::write_stats

System Info:

Serial Number:                  
Device-Id:                      
Appliance Model:                XG85w
Firmware Version:               SFOS 16.05.7 MR-7
Firmware Build:                 305
Firmware Loader version:        0x00000005
HW version:                     XN01
Config DB version:              16.510
Signature DB version:           16.510
Webcat Signature version:       0.0.1.246
Web Proxy version:              HTTP-Proxy.09117acb5
SMTP Proxy version:             1.0
POP/IMAP Proxy version:         1.0.0.3.4
Logging Daemon version:         0.0.0.17
AP Firmware:                    9.0.001
ATP:                            1.0.0160
Authentication Clients:         1.0.0008
IPS and Application signatures: 3.13.99
RED Firmware:                   2.0.008
Sophos AV:                      1.0.11534
SSLVPN Clients:                 1.0.007
WAF:                            1.0.0006
Hot Fix version:                N.A


Kind regards.
Max

  • Hi  

    What are the lights on the AP showing as? Has this AP ever worked or did it transition to inactive on first try?

    Do you use an internal DHCP server or the XG?

    If you haven't yet, try deleting the AP and then re-adding.

    Thanks,

    Karlos

  • In reply to Karlos:

    Hi

     

    thanks your reply! Unfortunately, I cannot give a detailed statement to the lights on the ap.

    The customer said, that the AP wasn't also not working in another infrastruktur with a XG85w.

     

    It's an internal DHCP server on the XG.

    We already tried this :)

     

    I think the AP fails to boot in some way, thats why it always refreshes its dhcp link.

     

    Thanks for suggestions!

    Regards,

    Max