help with pppoe with Wind (Italy)

 Hi all, i need your helo configuring my UTM XG with my VDSL.

I've zyxel 8823 from my provider, i've enable pppoe passthrou on in. From my pc i can connect with pppoe and get public ip.

I've connected lan2 to my router end configured ad pppoe, set username and password.

After this configuration i can get public ip address, but internet not working, looking in routing i see default gateway with red ballon.

 

 

Thanks for your support

  • Hi,

    the red button indicates that your WAN link test cannot reach the device it is using as a test destination.

    What are your firewall rules?

    Ian

  • In reply to rfcat_vk:

    this are my firewall rules:

  • In reply to Lorenzo Gedi:

    looking log i found:

    Plugin /lib/rp-pppoe.so loaded.
    RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.7
    pppd 2.4.7 started by root, uid 0
    Interface Port2 has MTU of 1492 -- should be at least 1500.
    This may cause serious connection problems.
    PPP session is 1
    Connected to 00:d0:f6:af:1e:c2 via interface Port2
    Using interface Port2_ppp
    Connect: Port2_ppp <--> Port2
    CHAP authentication succeeded: CHAP authentication success
    CHAP authentication succeeded
    peer from calling number 00:D0:F6:AF:1E:C2 authorized
    Failed to create /etc/ppp/resolv.conf: Read-only file system
    local  IP address 176.207.253.164
    remote IP address 151.6.151.115
    primary   DNS address 193.70.152.15
    secondary DNS address 212.52.97.15
    LCP terminated by peer
    Connect time 0.0 minutes.
    Sent 0 bytes, received 0 bytes.
    Connection terminated.
    Modem hangup
    WARNING ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; JSON_PARSOR    ; Unable to find handler for key: if_config;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ; ;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ; interface = Port2;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               zonetype = 2;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               zoneid = 2;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               gatewayid = 1;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               gatewayid6 = 0;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               enabled = Yes;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               linktype = Physical;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               mtu = 1492;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               mss = 0;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               interface_speed = none;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               mac-address = (null);
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               parent_ifname = ;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               system interface = Port2_ppp;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK           ;               master = ;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; IP             ; Total Interface = 0;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; NEIGH          ; Total Interface = 0;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; DHCPRELAY      ; Total Interface = 0;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_PHYSICAL  ; set system interface 'Port2_ppp';
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl: interface 'Port2_ppp' group '2';
    ERROR   ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl SIOCSIFGROUP_CR failed: No such device;
    WARNING ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_PHYSICAL  ; Failed to set zoneid and zonetype/nettype  for interface 'Port2';
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl: interface 'Port2_ppp' gateway '32769';
    ERROR   ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl SIOCSNFMARK failed: No such device
    ;
    WARNING ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_PHYSICAL  ; Failed to set gateway id  for interface 'Port2';
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl: interface 'Port2_ppp' gateway '0';
    ERROR   ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_COMMON    ; ioctl SIOCSNFMARK6 failed: No such device
    ;
    WARNING ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; LINK_PHYSICAL  ; Failed to set gateway id of IPv6 for interface 'Port2';
    WARNING ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; IP             ; Not Found any data for IP.;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; ND_MAIN        ; time taken for do_nd_action is 0.000000.;
    INFO    ; May 15 18:17:24  ; SYSTEM ; ND_MAIN        ; sending reply: 0;

  • In reply to Lorenzo Gedi:

    Hi Lrenzo,

    if you are a business user there it is time to get support involved, if not we will wait until a mod reads your request and provide additional information. 

    To me the error appears to be a missing piece of software and maybe a fresh install is required.

    Ian

  • In reply to rfcat_vk:

    I'm home user.

    Installation is fresh, tested with old version same error.

    I'll wait some mod and switch back to my fortigate

  • In reply to Lorenzo Gedi:

    Hi Lorenzo,

    what type of LAN card is it? Do you have a different one installed you can try to configure and connect.

    You do seem to have a number old rules that you could deleter.

    Ian

  • In reply to rfcat_vk:

    Hi, i've tested with E1000 and rtl8139, i've same issue.

    For rules i can delete, is not a problem

  • In reply to Lorenzo Gedi:

    Hi Lorenzo,

    the XG is installed on a VM if you are using an  e1000?

    Ian

  • In reply to rfcat_vk:

    is a VM installed on Synology NAS DS918+

  • In reply to Lorenzo Gedi:

    Is the WAN NIC setup for passthrough?

    Ian

  • In reply to rfcat_vk:

    i don't have that setting